Pages

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Son Çalışmalarım










Biliyorum farkındayım resimlerim çoğunluğu yemek üzerine ama yapacak bir şey yok yaptıklarımın üzerinde çalışıyorum photoshop malzemesi olarak kullanıyorum. Yani sadece yemek olarak değil photoshop için de malzeme oluyorlar bana. 

Şimdilik genelde bulanıklaştırma seçeneği ile çalışıyorum. Buna biraz elim alıştıktan sonra diğerlerini de ayrıntılı olarak uygulayacağım. Yaptıklarımın çoğu deneme yanılma yöntemine dayanıyor. Ve genelde yaptığım çalışmaların yapım aşamalarını da yazıyorum ki kendime de kaynak olsun. 

2 Ağustos 2010 Pazartesi

Referandum Nedir?

     Referandum (latince referendum) genelde anayasa değişikliği, yasaların kabulu ve ya çok önemli meselelerde halkın iradesini belirlemek amacıyla yapılan oylamadır. Referandumda halkın iradesi idareye doğrudan doğruya yansımakta olup doğrudan demokrasi'nin güzel bir örneğidir. Temsili demokraside ise, halkın seçtiği insanlar, halkın iradesini yansıtmaya çalışmaktadır. Türkiye'de çok az uygulanan referandum, gelişmiş ülkelerde sık sık uygulanır. Referandum kelimesi genelde plebisit kelimesiyle beraber anılır. Plebs, Eski Roma'da, ayrıcalıklı patriciiler dışında kalan kalabalık halk sınıfına verilen isimdir. Plebs meclislerinin aldığı karar anlamında olan Latince plebiscitum sözünden gelir. Plebisit genelde yasama organlarının biri tarafından halkın oylamasına sunulan bir sorudur. Plebisit bir şekilde güven oylaması manasını ihtiva ettiği için, günümzde pek sık kullanılmamaktadır.Alıntı.